Header Ads

D5100 Dah Setahunlah, Aidiladha.

Korban Hari Raya Aidiladha, qurban, pisau sembelih

Selamat Hari Raya Aidiladha, semua! Korang tengah berendang ke tu? Petang-petang raya ni teringat yang Nikon D5100 ni dah setahun sebulan dalam tangan. Sekejap je masa berlalu. Belek-belek gambar raya haji tahun lepas, masa tu baru sebulan beli D5100 ni.

Tengok data EXIF... Ambek kau ISO sampai 2500!

Siang hari yang cerah guna ISO tinggi sangat buat apa? Patutlah nampak grain sikit. Sepatutnya ISO sekitar 100-200 sudah memadai sebab keadaan cerah. Paling tinggi pun dalam 400 sebab bawah bumbung. Betul ke? Kalau salah tolong betulkan, jangan 'bahan'kan pulak. hee~ Saya baru belajar. ^^,

Sekeping lagi gambar lama sebagai penutup entri ni.

Korban Hari Raya Aidiladha, qurban, sembelih
Korban - Sejurus sebelum darah memercik


21 comments:

  1. sELamat haRi raYa AiDiLaDHa.! ^_^

    ReplyDelete
  2. kerbau ker 2?.. kalau salah tlg tunjukan XP.. salam aidiladha

    ReplyDelete
  3. bila ingat balik dah berapa benda kesayangan dengan kita cam best pulak..sy dah dua tahun. hehe..1/10/2010.

    ReplyDelete
  4. @Nurul Iman, @amranaiman: Selamat Hari Raya~ :)

    @fadz: Bukan kerbau, lembu berkulit itam. Salam Eiduladha kembali. :)

    @LoveBug: Ada sentimental value. Dua tahun, seniorlah ni. hee~

    ReplyDelete
  5. Selamat Eid Adha! Terbang dari sabahan hehe :')

    ReplyDelete
  6. Kalau nak harap aida bitau apa itu ISO memang tak lah.. hehe. tak pernah pun pakai DSLR :P Dua2 gambar tu menarik.. yg first tu siap dengan kerisnya.. hehe.

    ReplyDelete
  7. Selamat hari raya Adiladha....

    ReplyDelete
  8. Have a great rayaaaaa. hehe =D

    ReplyDelete
  9. Selamat hari raya Idul Adha..

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari raya aidiladha:)

    ReplyDelete
  11. Selamat Hari raya aidiladha:)

    ReplyDelete
  12. ganas je nampak yg pegang parang tu..:))
    salam Aidiladha

    ReplyDelete
  13. salam aidil adha...teringt kg la...raya ritu sy x balik..:P

    5 Cara Jaga Kesihatan Dengan Lifebuoy

    ReplyDelete
  14. selamat hari raya korban :)

    ReplyDelete
  15. salam idul adha

    saya pakai cap ayam je :)

    ReplyDelete
  16. Salam..hope raya haji lepas brgumbira ye..anyway, kamu kena makan cili+garam! O'ooww..sbb jawapan utk statement Sya dalam blog Wourmen tu ialah..BETUL!Makan! Makan! Makan! Minum kopi serdak sekali!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.