Header Ads

Tugasan Design Kempen Aedes

Seminggu lebih tak jenguk blog sendiri. Blogwalking lagilah tak sempat. Tunggang terbalik hidup rasanya siapkan assignment dan presentation. -_-

Hari ni bukan entri fotografi; bukan pasal Nikon, bukan pasal Canon, bukan pasal kamera kompak atau point-and-shoot, bukan pasal DSLR. Sikit pun bukan pasal kamera. Kali ni kongsi hasil kerja grafik. Buat pun sebab assignment, kalau tak... memang takde masa layan grafik.

kempen 10 minit hapuskan Aedes, Denggi

Saya pilih tajuk kempen banteras Aedes sebab pernah pergi mesyuarat COMBI. Masa tu jadi wakil pengerusi taman perumahan. huhu.

Aedes membiak dalam air jernih. Jernih maksudnya takde kaler. Tapi dalam design ni air terpaksa diberikan warna biru. Nak bagi pensyarah nampak yang tu air sebenarnya. hahaha.

Nota:
Sempat gak kemaskini blog sementara menunggu fail .PSD yang besar gedabak 140MB selasai dimuat naik nak submit kepada pensyarah.

18 comments:

  1. haha. busy bebeno ye . kite da start cuti pon v^^
    smoge dipermudahkan semua keje2 ye. hehehe

    ReplyDelete
  2. Syukran, Min. Seronok dia cuti.. kalau tau, mintak tlg Min siapkan Photoshop. ahah.

    ReplyDelete
  3. done follow u ..693 .. :) follow back taw .. :)

    ReplyDelete
  4. teman follow uols sebab banyak benda teman nak belajaq dalam blog uols. halal ilmu ye cikgu! hehe

    -peace yoow~

    ReplyDelete
  5. ala. tak reti guna photoshop. haha :D

    ReplyDelete

  6. busy betul wakil pengerusi taman perumahan ni. lepas ni boleh apply jadi tok ketua plak. ahha.

    ReplyDelete
  7. kreatif.. cantik poster banner tu... btw, sy pun benci dengan nyamuk aedes ni.. segala nyamuk la... huuuuuu

    ReplyDelete
  8. boleh tahan cantiknya :-)

    ReplyDelete
  9. wah, cantik! sgt kreatif.. selalunnya tgk gmbr yg awk ambik je, skrg tgk awk design pulak. mmg berbakat ;)

    ReplyDelete
  10. @Yasmin Aris: Min buat doodle guna apa?

    @miranadia: orang tua sesuailah kut jadi tok ketua? tok. tua. ahah.

    @✿A I N A A✿: Kalau camtu, jom hapuskan jentik2. ^_^

    @Secrets of A Teenage Girl: Terima kasih. Lama tak men'design'.

    ReplyDelete
  11. nice job~~~ n tgk gmbr nyamuk dgn darh tu agak menakutkn. haha xD

    ReplyDelete
  12. gerrrr fobia ngan nyamuk sekarang.sakit atie tul..umah ni banyak nyamuk gara2 de pmbinaan rumah baru disebelah..mas dah tahan,mas sanggup keluar semata2 beli raket nyamuk n electric nyamuk..allhamdullilah 2 minggu berperang, dah damai da..

    ReplyDelete
  13. kalau malas gune paint je.
    rajin sikit gune paint tool sai . hehe

    ReplyDelete
  14. Cantiklah kamu buat tu.. simple tapi smart :) Hapuskan Aedes jangan biarkan Aedes membunuh kita. hiks. Lagi pun sekarang memang banyak nyamuk lagi2 kalau hujan.. haha.. air kaler biru tu dah air laut tu.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx. Hentam je pasal air tu, takde idea camne nak tnjuk jejentik dalam air jernih. hehe~

      Delete

Powered by Blogger.