Header Ads

Efek Mini


Tilt Shift / Miniature Effect - IFA Framo V 901/2 Pritschenwagen

Miniatureffekt - Dresden, Zwinger

Miniatureffekt - Festung Königstein, Parkplatz



Cantik kan gambar-gambar kat atas? Comel-comel je semua tapi jangan terkeliru pulak. Gambar-gambar kat atas tu bukan model mini ataupun permainan tapi, dunia realiti yang nampak mini dan kerdil.

Cantik efek dia... sebab bukan hasil kerja saya. Ahaks. Kalau hasil kerja saya, setakat macam ni je:


Tak berapa nak jadi. Fake pulak tu. hehehe... Perlu lebih latihan I think.

11 comments:

  1. la ingat kan model mini..baru nak kagum pikir mereka wat kecik2 mcm tuh.hahah

    ReplyDelete
  2. nmpak comel je..huhu
    n 4 da last pic msh blh diperbaiki :)

    ReplyDelete
  3. hehehe mmg terbaeeeeeeekkkkk! manyak kemajuan ni heheheeh

    ReplyDelete
  4. memang ada effect ni kalau tak silap miniature effect kot heheheh try test lah buat macam tu :p

    ReplyDelete
  5. yup..cantik..nmpk cm mainan knk2 pon ade..

    ReplyDelete
  6. @MaYa MustWany: Ha, jgn tertipu... bukan model berskala kecil, real punya ni. :)

    @eja samad: Thanx. Dalam proses belajar. ^^

    @c'axoera ヅ: Thanx ch000tz!! Nak lawan otaimer. hehehe.

    Efek miniature ada kat DSLR ni. Belum pandai guna je. :)

    @lia fen: Jadi je efek dia, kan.

    ReplyDelete
  7. saya pernah nk belajar buat efek ni..tp x sempat praktis pon lagi..

    ReplyDelete
  8. best nye awak..pandai mengedit ke tahap 2...

    ReplyDelete
  9. best nyer kalu aku pandai mengedit gambar jadi cem gini.

    cantik lagi mengagumkan !

    ReplyDelete
  10. wahhh . comelnyeee ! macam real ! hehe
    Yg awk snap tu pun ok ape ;) walaupun fake . hihi

    ReplyDelete

Powered by Blogger.