Header Ads

Tagged #1

Saya telah ditag! 3 orang pulak tu. Game tag '11 perkara'.

Siapa yang telah tag saya?
Ni, ni... budak 3 orang kat bawah ni:
  1. Fairuz
  2. Pyka
  3. Awan

Memandangkan game yang sama, rules pun sama maka saya akan jawab soalan2 mereka dalam satu entri yang memanjang ke bawah ni. Semoga korang tak tertekan membacanya.

RULES:
1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal
3.Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post
5.Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU.
7.LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

Begin:

*11 things about me:
  1. I'm a Muslim.
  2. Live in Malacca, Malaysia.
  3. Suka Nescafe.
  4. Banyak belajar dengan memerhati.
  5. Excited dengan teknologi.
  6. Suka baca entri melankoli tapi tak pandai nak melankoli.
  7. Suka tengok hasil kerja orang lain especially grafik design, photograph, anime.
  8. Suka cerita sains fiksyen berbanding cerita cintan-cintun, hantu.
  9. Mudah percaya dan sukar bina kepercayaan apabila ditipu.
  10. Tidak banyak bercakap.
  11. Saya = biru.


*11 soalan:

[1] Soalan Fairuz:

What is your nick name? Name it all.
-ibnuismail, ibnuismaini.

Suka kanak-kanak riang?
-suka.

What am I to you?
-sbg jiran blogger. ^_^

Friends and bf/gf, which are the most important?
-friends.

What you like to do when you're bored?
-reading (books, journals), photoshopping.

What subject do you like the most?
-sains

Apakah ciri-ciri lelaki/perempuan idaman anda?
-baik, rajin.

Did you love maths?
-yes

Why?
-why suka maths? sebab buat otak ni bergerak.

What is your fav song? Gimme three.
-Man Bai - Kau ilhamku
-Kopratasa - Kerana Kau Isteriku
-Ungu - Demi Waktu

Apakah prinsip hidup anda?
-serius itu perlu tapi bukan selalu.



[2] Soalan Pyqa:

Siapa name korang?
-ibnuismaini

berapa berat dan tinggi korang?
-80kg kut? 170cm agknya.. mcm model kan? ha3.

ape status korang sekarang? single? married? in relationship?
-single available.

sume orang ade bakat tersendiri. ape bakat dan keistimewaan korang?
-cepat belajar, barangkali?

berapa follower korang?
-115; ketika entri ini ditulis.

kenapa korang buad blog?
-tak nak ketinggalan. orang ada blog kita pun ada gak! ha3. gurau. utk berkongsi cerita, pengalaman, kemahiran.

pada pendapat korang , apa keistimewaan blog ?
-tak perlu pergi ngaji secara mendalam tentang coding html, css sume dah boleh guna.

blog siapa yang korang selalu tengok ? # bagi link okay ?
-blog2 warga majalah Blues Selamanya tapi ramai dah biar terbengkalai lepas datangnya facebook. (hate!)

berikan 2 kejayaan yang korang da dapat ?
-tamatkan pengajian ijazah pertama.
-grab DSLR dgn duit gaji.

anda suka warna apa ?
-biru, ungu.

blog korang warna ape? kenape anda letak wane tu?
-sekarang ungu. selalunya biru. kalau tak biru, ungu... sebab saya punya suka ar. hahaha~



[3] Soalan Awan:

Makanan kegemaran korang?
-sambal tumis, asam pedas.

Korang suka nombor ape?
-nombor ekor. ha3, haram! nombor 1 la, semua orang nak nombor 1.

Apa Team bola sepak yang korang sokong and suke?
-tak sokong mana2 pun. pemain berubah2 tak nak ah sokong! hee~

Kenangan pahit korang?
-Erk! Banyak. salah satunya gagal exam kelayakan naik semester kerana kurang 1 markah shj.

Sapa idola korang?
-ntah?

3 benda penting dalam hidup korang...ape?
-ID card (i/c & passport)
-duit.
-komputer.

Kalau korang ada problem, korang selalu share dengan sapa?
-mak

Kereta impian korang?
-BMW (tapi hanya mampu BMX)

Kalau korang jadi pelakon terkenal, korang nak buat apa first sekali?
-update status kat facebook. he3.

Andai masa dapat diputar kembali, korang nak ubah ape?
-ubah sejarah.

Korang ni pengguna Maxis, Celcom or D
-Maxis dan Celcom


Nota:
Ada jawapan yang serius ada yang kurang serius. Berapa markah boleh dapat ni? Hee~ Anyway, thanx sebab tag. Maaf ye Fairuz sebab lambat sangat jawab. Saya matikan game ni kat sini sebab ramai follower target dah kena tag.

4 comments:

  1. Sokay , Thanks jawab ;p

    ReplyDelete
  2. @Miss Nurul Atikah: u r welkem.

    @fyee: u r welkem also.

    @elisa amirah: fav asam pedas yg mcm mana? pari? :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.