Header Ads

Hantaran Idris untuk Munirah

hantaran perkahwinan - Quran

hantaran perkahwinan

hantaran perkahwinan - Handbag

hantaran perkahwinan - Kasut

hantaran perkahwinan - RM Tunai

Gambar-gambar hantaran ni saya rakam Jumaat dua minggu yang lepas semasa majlis akad nikah kawan semasa belajar dulu. Dia minta saya jadi jurugambar bagi pihaknya (lelaki). Walaupun saya menolak dengan alasan tidak mahir dalam genre perkahwinan tapi dia degil beriya-iya.

Tak nak menghampakan permintaan kawan, saya terpaksa bersetuju beberapa perkara; malam akad nikah di rumah pengantin perempuan saya datang tapi tidak pada keesokan harinya sebab pihak perempuan dah ada jurugambar sendiri. Saya tidak mahu campur. Malam akad nikah pun tidak banyak mana saya shoot sebab tidak mahu mengganggu kerja-kerja Official Photographer (OP) pihak perempuan.

Gambar hantaran je lah saya muat naik. Gambar pengantin lelaki dengan pengantin perempuan takde sebab rasa macam tak menarik je. huhuhu. Sekian dulu laporan aktiviti untuk tatapan korang. Lama tak update, kering idea. Sebarang komen untuk penambahbaikan saya sedia terima tapi kalau kritik teruk-teruk akan didelete tanpa kompromi! Hahaha! Takut dikritik buat apa muat naik kat sini, kan?

20 comments:

  1. hmmmm, cantik je gmbr tu. belajar lah amik gmr wedding, mana tau nanti boleh jdi wedding photographer bila dah terer. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks, ya. Kena cari tok guru dulu kut utk jadi wedding photog. ^_^

      Delete
  2. cuba cuba lama lama mahir. tapi saya mula2 ada niat begitu, tapi terkubur. awak tahu kot sebab dia apa :) sedih sbb sd card xle detect dekat pc.

    ReplyDelete
  3. nice~ haz pn nanti kakak dh surh tlg jd photog die. ish. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa kalau camtu dengar nasihat saya ni. Sediakan tuala kecil sehelai sebab peluh akan berjurai2. ahaha.

      Delete
  4. ala kasi tempek sikit gambar pengantin.. hehe.. betul kata bug love lelama mahir lah tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti sy cuba godek kut ada yang OK. hee~. Thanx. :)

      Delete
  5. Cantik. Color gambar lawa, terang dan jelas. Pakai Camera apa ye? Lens?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukran anisrahim. Gambar2 ni saya guna Nikon D5100 + Nikkor Lens 18-105mm + 3rd party external flash

      *Naikkan sikit warna dengan Photoshop. ;)

      Delete
    2. Oho cantik, x perlu edit byk ni. Ehe siap sebut 3rd party external flash lagi :)

      Delete
    3. Ngee~ Sja mention kut2 orang lain fikir kita guna aksesori Nikon je. ^_^

      Nak speedlight Nikon tapi belum 'mampu'. ;)

      Delete
  6. cantik hantarannya....
    http://www.noormalashahar.com

    ReplyDelete
  7. elegant ^_^
    tukeran link kawand

    ReplyDelete
  8. wah, lepas ni boleh ambik gambar wedding pulak. belajar dgn kak anisrahim. kak anis pun photogrpher jugak :) tp ibnu amik gmbr ni pun dh cukup cantik dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx, ana.
      Nak juga belajar direct dengan mereka yang pro tapi belum ada kesempatan. Sekarang banyak tengok gambar orang je dan cuba2 tiru. Ngee~

      Delete
    2. Baguslah tu.. Kemahiran yg sikit ni, kalau lagi diasah mesti boleh jadi photogrpher professional nnt. InsyaAllah :)

      Delete
  9. masih boleh diasah lagi bakat tu :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.