Header Ads

Hilang: Adaptor Disalahkan

Blog ni mula berhabuk. Semakin lama, semakin jarak-jarak entrinya. Petanda author blog ni akan menghilang lagi untuk tempoh yang sangat lama? Harapnya tidak begitu.

Sebenarnya laptop saya bermasalah. Bukan sebab virus; walaupun lesen Kaspersky Internet Security 2011 ni dah berbulan luput dan tidak boleh update. Bukan juga sebab hardware dalaman laptop tapi sebab benda kat bawah ni:

Ini gambar adaptor laptop.

Adaptor laptop rosak! Terbakar. Terlalu uzur barangkali. Ganas sangat tuan dia ni. Habis terdedah wayar sana-sini. Gambar kat atas tu bukan adaptor yang sebenar sebab tak nak tunjuk fizikal adaptor yang rosak tu; berbalut sana-sini dengan tape. Buruk, tak sanggup nak tunjuk. hee~

Sekarang dah ada adaptor baru. RM80 pun berjaya dilayangkan.

7 comments:

  1. cian dye..pasni ley la update sentiasa ya!

    ReplyDelete
  2. haha..patut r senyap lame
    huhu

    ReplyDelete
  3. Saya punya pun teruk juga. Kalo x de letrik terus x boleh guna. Bateri x boleh harap langsung, sedey

    ReplyDelete
  4. bateri dh rosak teruk. adaptor pn rosak teruk..beli baru..rm80 gak..kekek

    ReplyDelete
  5. @Cik Aya: Senyap tak senyap jugaklah, Cik Aya. ;)

    @EmpayarUtama: OK lagi tu, selagi laptop boleh dapat karen kira OK la. Ahah.

    @ChaCha: Bateri ibnu pun dah kong. Baru dalam RM200. hu3.

    ReplyDelete
  6. mcm kes mas thn lepas masa tgk chicken pox,dok sorang2,nk on9 pelik nape xleh.alih2 dok gagahkn diri check..lor dah trbakar..nasib baik guna adaptor laptop lak.adaptor netbook wat perkasam je dah.hihihi

    ReplyDelete

Powered by Blogger.