Header Ads

20140825 Nenek, Peace!

nenek, grandmother, samyang 35mm
20140825 Nenek wat peace! ^_^
Lens Samyang 35mm F1.4
f/1.4 | ISO-1000 | +0.3
No flash.

"Nenek, peace nek.. peace!"
Pantas nenek tunjuk dua jari bila ada suara yang tiba-tiba melantun-lantun masa aku nak shoot senyap-senyap. Tak sempat nak kemas bagi nampak senonoh sikit latar belakang tu. Plastik ungu dan tisu pink tu mengganggu betul. Lens pula jenis manual fokus - tak boleh auto fokus, ambil masa juga untuk pastikan subjek in-focus, tak kabur. Lantaklah semua tu, yang penting moment ni tak boleh dilepaskan. Klik!

Amacam, lepas tepek gambar kat sini boleh bertemu jodoh tak?! Hehehe. Kalau nenek reti blogwalking naya aku dijeritnya! Peace, nek!

Cabut...!!!

No comments

Powered by Blogger.