Header Ads

Design FB Timeline Cover Hari Guru 2013

Hari Guru tak lama lagi. 16 Mei.
Petang semalam duduk-duduk di rumah takde kerja, layan grafik sorang-sorang kat laman rumah. Sambil mendesign, tengok pokok-pokok bunga sambil fikiran menerawang entah ke mana. Mencari ilham gaya seorang penulis novel. Hahaha.

Bosan asyik refresh News Feed Facebook (FB) setiap lima minit tetiba terlintas untuk buat sesuatu yang lebih berfaedah. Gila apa asyik refresh FB. Korang pernah buat tak?

Cuba design cover timeline FB sebab baru-baru ni FB dah upgrade atau tukar layout. Cover FB pun dah berubah saiz. Manalah tahu kut nanti ada yang nak tempah cover timeline FB, kan? Senang sikit kerja. Ahaks. Cubaan demi cubaan dilakukan maka siaplah dua cover sempena Hari Guru ni.

fb cover, timeline cover, hari guru, teachers day
Preview FB Timeline Cover - Hari Guru #1


fb cover, timeline cover, hari guru, teachers day
Preview FB Timeline Cover - Hari Guru #2

Ha, kat atas tu contoh rupa bentuk cover tu kalau dah siap diupload ke FB. Korang kalau nak guna kat FB sendiri boleh jugak. Klik je link kat bawah gambar-gambar tu untuk dapatkan covernya. Kalau nak lah. Hehe~

8 comments:

  1. yang pertama tu smart..hehe suka tgk

    ReplyDelete
  2. yang first tu cun la bro..
    kemas..aq suke ngan papan tulis tu... 2+2=4.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx. papan tulis tu amek org punya, free je. itu yg buat smart kut? agagaga.

      Delete
    2. Mohon copy yer.. hahaha nak letak kat fanpage cun juga..
      Hebat bro pro giler desing..simple tapi cun..

      Delete
  3. yg first tuh smart..simple tapi nice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ mas. konsep konon2 mcm kat white board. ;)

      Delete
  4. simple tapi elok elok je. heheh :) lama x datang komen :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.