Header Ads

Jangan Tangguh 'Menembak'

hujan lebat, musim hujan, rainy, astro, satelit, gangguan siaran
Perisai Astro menentang peluru hujan mempertahankan kestabilan siaran

Pagi tadi cuaca ceria. Berkira-kira ada aktiviti sebelah petang yang nak dibuat - 'menembak' sesuatu. Apakan daya, kusangka panas sampai ke petang rupa-rupanya hujan di tengahari. Sebelah tengahari, langit berubah wajah; bermuram durja. Hujan sampai ke malam. Lebat sangat.

Betul orang kata, apabila terlihat sesuatu yang menarik perhatian, jangan ditangguh-tangguh, abadikan dalam kamera. Jangan tunggu balik nanti, jangan tangguh nanti, satu hari nanti. Nanti datang semula entah-entah sudah tidak ada, sudah lain, sudah berubah; sudah macam-macam.

Apa lagi, ambil kamera - tak kira apa jenis, apa brand - 'tembak' bertubi-tubi.

13 comments:

  1. haha
    btul tu..jgn tnguh menembak...
    errr..heeee ;p

    ReplyDelete
  2. ooo,,tembak upenya,,astro mest tergendala

    ReplyDelete
  3. bw sini. salam kenal.
    saya minat jugak fotografi. dlm wishlist nk beli dslr.
    i folo.

    ReplyDelete
  4. yang paling penting kamera sentiasa disisi baru boleh menembak bertubi-tubi tak kira masa diberi.. hiks. tudia astro sampai 3 ketul..

    ReplyDelete
  5. nice walaupun gambbar mcm tu.. =)

    ReplyDelete
  6. bestnye ade kmera leh tembak2 :)

    ReplyDelete
  7. saya cap ayam je.. nak tembak sangat2 tak best :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.