Header Ads

Tukar Lagi Layout #5

Blog saya berwajah baru lagi, entah untuk kali yang ke berapa selama berblogging. Hampir 10 kali atau mungkin sahaja lebih. Saya sendiri tidak pasti. Jadi, angka 5 pada tajuk menunjukkan apa?

*senyum*

Layout ke 5 seperti yang tercatat dalam sejarah blog 'Ini Blog Ibnuismaini', http://ibnuismaini.blogspot.com, dengan identiti penulis sebagai Ibnuismaini.

*senyum lagi*

Tak faham? Kalam saya selalunya sukar untuk dimengerti. Saya akui.

Kenapa tukar layout?
  1. Susun atur layout lama kurang kemas pada mata saya selepas satu demi satu widget dan aksesori dimasukkan. Warna pun tak berapa nak 'masuk' jadinya.
  2. Kod yang bercampur-campur dan tidak mengikut kod standard blogspot. Kerja-kerja mengubahsuai jadi susah.
Layout lama

Layout baru

Kurang lebih dua hari baru siap. Lama... sebab tak cekap.
Konsep clean dan simple dikekalkan. Tema ungu-violet lagi. Selalunya 'biru'.

*senyum*

Blog adalah cermin diri. Sila google makna 'ungu'.


Nota: Masih dalam proses menambahbaik ruang komen.

14 comments:

  1. Yg baru nii lagi simpLe n kemas ! :)

    ReplyDelete
  2. simple ..dan like purplish au... ^^

    ReplyDelete
  3. Semart2.. Alamak! Blog lambang diri? Blog aku lambang ape weh

    ReplyDelete
  4. rasanya lebih kemas kalau edit template "simple" daripada tenplate "travel".

    warna ungu terang sangat. tapi masih boleh handle :D

    ReplyDelete
  5. makin kemas belog ni :)
    eh..ada tag untuk kamu..
    http://cinonetstory.blogspot.com/2011/12/tag-game-again.html

    ReplyDelete
  6. clean n clearrr :D

    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/bug-weta-worlds-biggest-insect-found.html

    ReplyDelete
  7. ni dah ok dah.. dah2 jgn tukar lagi!

    ReplyDelete
  8. 5x?amboii..mas 3 tahun.3x.puas hati hasil payah sendiri.suka blog isma coz ringan.laju loading.

    ReplyDelete
  9. ehehehe... okay.. tak sesat dah.. ngee (,")

    ReplyDelete

Powered by Blogger.