Header Ads

Tiada ShoutMix percuma 2012



Servis percuma Shoutmix akan ditamatkan menjelang 1 Januari 2012!!!

Walaupun ShoutMix mendapat tempat di hati ramai blogger, pihak ShoutMix telah mengambil keputusan memberhentikan servis percuma mereka dan menumpukan kepada servis berbayar.

Klik gambar untuk lihat notis pihak Shoutmix

Pelanggan servis berbayar tak perlu risau sebab yang diberhentikan adalah servis percuma TAPI, berapa ramai blogger yang mengunakan servis berbayar ni? Majoritinya pengguna servis percuma! Korang guna servis percuma, kan? kan? Saya pun! Ini diakui sendiri pihak ShoutMix, 99.93% adalah pengguna percuma.

Sebab servis percuma yang sedia ada sangat memuaskan hati berbanding shoutbox(s) lain. Tak perlu langgan servis berbayar (lebih banyak fungsi) pun sudah sangat puas hati. Tapi, camne dorang nak survive kalau pengguna percuma terlampau ramai, kan? Terima sajalah walaupun berat hati.

Tak pasang shoutbox pun blog boleh terus bernyawa. Ramai apa blogger terkenal kat luar sana tak pasang shoutbox kat blog dorang, bernyawa je blog dorang. Tapi dorang dah famous, lainlah... ramai visitor, ramai yang komen entri. Blog ni? Camne nak blogwalking dengan happy ni takde ShoutMix? hu3...

Takpe, takpe.

Selain ShoutMix korang guna shoutbox apa, ye? Cbox ok? Dulu pernah guna Cbox sekejap.

Ataupun korang nak kekal dengan ShoutMix (beralih ke servis berbayar $0.99 je sebulan)? Murah gak. ^_^


p/s: Bye-bye ShoutMix!

32 comments:

  1. hah ? yeke ? hmm. susah la kalau nak tukar2 shoutbox nanti .

    ReplyDelete
  2. ada list servis yang lain kat blog saya. cuba lah, mana tahu ada yang berkenan di hati. haha

    ReplyDelete
  3. huhuhu brg free ramai yg suke :)

    ReplyDelete
  4. Tak apalah
    Shoutmix pun skrg penuh dgn spam,
    Mereka chat tanpa
    mengunjungi blog kita pun

    ReplyDelete
  5. ceh,tuan blog da ubah pada cbox..ahaha

    ReplyDelete
  6. owh ye ke..baru tau..dah lah kita guna shoutmix..hmmm..kena beralih arah lah ni..

    ReplyDelete
  7. bru tkr cbox jdi shoutmix...da kne tukar blik la nnti nie..sob3..

    ReplyDelete
  8. pasni kena tukar ke cbox la plak mcm yg tuan umah buat hehe

    ReplyDelete
  9. ya..aku pun bralih arah jua ne..

    ReplyDelete
  10. kalau bayar setahun sekali aku setuju rege tu :)

    ReplyDelete
  11. oh yeke?...aduhh...tpksa la guna cbox je lpas ni..hehe.

    ReplyDelete
  12. @Musyirah :): tak pun kita komen2 kat entri je.

    @NZ Diaz: Banyaknya. Buat review sikit function & kelebihan shoutbox(s) tu, senang sikit. ;)

    @amranaiman: Bagi free lepas tu demand lak, lagi best. hehe.

    @MAT SOM: Perasan gak ada juga yg buat camtu. Tiada jejak tp ada kt shoutbox.

    @katak comel: Patah hati la miera, tu cepat ubah. Ahaks.

    @LiLy @ MumMyQiStInA: Tak beralih arah pun boleh tapi guna servis yg berbayarlah. Nak?

    @Cik Semut...: Saya tukar balik ke Cbox lepas lama kena tinggal sbb ShoutMix lagi best.

    @Phat: Takpe tukar, kalau ada jumpa yg lagi OK, bagitahulah ye.

    @Hafizatul Sufiah Yaacob, @CikNana: Korang nak beralih arah ke mana, nak ikut...

    @afzalsukasuki: Kalau setahun $0.99? w0w, saya setuju!

    ReplyDelete
  13. @zul: Boleh lagi guna ShoutMix lah tapi kena guna servis berbayar. Kalau langgan yg tu, bayarkan saya punya sekali boleh? ha3.

    ReplyDelete
  14. wah ramainya pengguna free.. patut la shoutmix stop free servis..menderita server dorang..x dpt hasil.. klu kaunter pembayaran shoutmix ada di belakang rumah mmg sy akan guna khidmat ni..tp blakang rmh cuma ada pokok x ada kaunter shoutmix...hahaha...guna cbox la jwpnya

    ReplyDelete
  15. alamak..baru tahu maa..kena guna cbok la gamaknya huhu

    ReplyDelete
  16. Komen2 je la kan ibnu....
    X paya la gilakan sgt c cik shoutmix 2...huhuhuhu...

    ReplyDelete
  17. tak payah ada la mcm ni hee

    ReplyDelete
  18. jom kita sama2 btukar ke cbox ;)

    ReplyDelete
  19. @Polskahackrew: Pengguna semakin meningkat, tp semuanya free user. Tak cukup dana nak handle server yg semakin besar. Kalau ada bkak kaunter ShoutMix dkt area rmh bgtau ok? Nk kirim. he3.

    @inche hlovate, @Siti Sabariah Hashim: Hah, terkejut? Cepat2 cari shoutbox alternatif, senang nak menjerit kt situ nanti.

    @Honey Kumicky: Komen2 kat entri apa yg patut. Jgn jadi mcm ruang chat sudahlah.. berjela-jela panjang nanti. :P

    @Alis Misnan: Saya suka jerit kat shoutbox, susah kalau takde shoutbox.

    @Miss Purple Ungu: Hidup Cbox!

    ReplyDelete
  20. 31hb baru nak tukar cbox. heee

    ReplyDelete
  21. hahahaha dah setel kena buang dah kui3 :D

    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/tuessday-keje-itu-perlu.html

    ReplyDelete
  22. Dah x boleh nak menjerit laa bermula tahun depan ni secara percuma...

    ReplyDelete
  23. @m!3yr4h_LolLy: Terus bertahan sampai ke saat-saat terakhir nampaknya. :)

    @Fabulous Me: Banyak yg masih menawarkan servis percuma. Tinggal lagi setanding atau tidak je dgn Shoutmix free.

    @c'axoera: Buang tanpa fikir panjang ch000tz? Tak nak langgan? $0.99/month je.

    @Koding: Sekarang nak 'menjerit' pun kena bayar gak.

    ReplyDelete
  24. Menjawab soklan hang kt sbox ku..

    Ibnuismaini, aku punya mmg dr asal yg free. Tah ape name tah. Aku balun je hohohoho..

    ReplyDelete
  25. Alamak ni yang tak syiok ni.. Dah selesa pakai benda PERCUMA, tiba² nak kena tukar.. Nak kena jadi famous dulu ni, baru tak terasa bila tak ada shoutmix nanti.. hehe

    ReplyDelete
  26. jom ramai2 beralih ke cbox.. :)

    ReplyDelete
  27. leceh kan
    mas da wat da cbox,je belum masukkn je coz p.element prob.dah ok bru masukkn.

    ReplyDelete
  28. link yg pnjag2 tuhh,, bole adjust dkt ishoutbox kta pnya setting.. dy bole ltk brapa bnyk nber yg kta nak =]. . . bkn tak muat. . . sbab sya adjust setting ishoutbox sya mcm tuhh,, so,, link yg pnjang tuhh ja la bole tlis =]

    ReplyDelete

Powered by Blogger.