Header Ads

Back to Top #3

freebies, back to top button #3

Dah lama blog ni tak provide freebies. Mesti korang tertunggu-tunggu freebies seterusnya, kan? (perasan!).

Tak mahu celoteh panjang, macam yang korang nampak kat gambar atas tu tentu korang dah tahu apa benda tu; button "back to top". Masih dengan mode back to top. heheh. Nampak macam tersenget sikit? Memang direka senget begitu rupa macam tuan blog ni jugak.

Suka? Kalau suka boleh guna buttons ni kat blog korang. Takde masalah.
Ok, copy kod-kod yang saya dah sediakan kat bawah ni untuk dipasang ke dalam blog.









Tutorial untuk pasang button "back to top" ke dalam blog:
  1. Log masuk ke akaun blogger masing-masing.
  2. Pergi ke Layout > Add a Gadget (tak kisah kat mana-mana) > HTML/JavaScript type
  3. Paste kod yang berkenaan. (kemudian save)
Senang kan?
OK, setakat ini dulu perkongsian kali ini. Tinggalkan komen korang ok? Salam.

Nota:
Bagi yang tak tahu apa itu button "back to top", rujuk entri button "back to top" yang lepas di sini.

28 comments:

  1. simple and nice...
    i lurve it...

    visit my blog..
    fadhlinmastura.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. cantik lah!lagi2 yang pink dan purple tu..wuhuuu..azfa nak satu boleh?

    ReplyDelete
  3. @elinsimpson: thanx.

    @PURPLEVIOLET: Boleh. Azfa ambil je mana2 yg berkenan.

    Nak save dlm komputer pun boleh.

    ReplyDelete
  4. mlm kang buat! hahaha nak balik niiii haiiiissshhhh membongkah jiwa yang tenang betul tauu! hhahahaha

    nahhh tgk carta terhangat ni jup! http://ch000tz.blogspot.com/2011/11/mencari-diri-sendiri-katanyeeeerrr.html

    ReplyDelete
  5. errrhhhhhh nak letak kat mana lagi kat blog nih.......tp macam nak letak gak...komen sket kasi idea jup haiiissshhhh...

    ReplyDelete
  6. cayalah..mas dah wat gak.nasib baik de purple.hihihi

    ReplyDelete
  7. haiiissss org suruh dia komen pasal button top top tuhh nak bubuh mana haiiisshhhh...mcm takde tmpat da :p

    ReplyDelete
  8. cantikkkkkkk nya, warne pink tuuuu :)

    #mint giler warna pink sejak azali, ngeeeeeeee

    keep it up

    ReplyDelete
  9. @Ku Azhar: Terima kasih Ku sebab respon.

    @MaYa MustWany: Thanx. Ada efek zoom in siap kat blog mas. :)

    @c'axoera: Ops!!! Cadangan, apa kata buang jam kat blog ch000tz tu ganti dgn button back to top? ahah. Amacam, amacam? lol.
    atau;
    alihkan kedudukan jam ke bwh 'gmbr ch00tz dgn kucing' kat sebelah kiri tu. tempat jam tadi ganti dgn buttons ni. orite?

    @NUR AIN AZMAN: Terima kasih ain. Respon pembaca mendorong saya.

    ReplyDelete
  10. saya amik satu ek ^_^ thanx

    ReplyDelete
  11. @sYiRa LoKMaN: silakan, takde masalah. thanx comment.

    ReplyDelete
  12. omeyy...ambk satu blh????wrna purple pnyerr....hehehe

    ReplyDelete
  13. Tak sangka pulak semudah tu je nak tempek benda ni.. Terima kasih kawan! ;)


    Kalau teringin buat pelekat sendiri boleh je jenguk sini >> http://pelekatku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. ibnu..
    izah curi 1 taw...
    jgn mrhh ~

    ReplyDelete
  15. @aku-punyercerita: Boleh2. Purple tu ungu ea? he3.

    @YOUsoF: Mudah je nak tempek, macam pelekat gak. :)

    @cik zirafah: Tak marah, Izah. Silakan.

    @A.Y.R.I.Z: Ambil 2,3 pun boleh, takde masalah.

    ReplyDelete
  16. *Blog http://youthyousof.blogspot.com/ untuk personal dan kongsi cerita..


    Blog http://pelekatku.blogspot.com/ pulak sudah tentulah untuk pelekat kan. Sedia menjual pelekat design sendiri mahupun ready made.. ;)

    ReplyDelete
  17. @YOUsoF: Orite. Sudah jelas sekarang. Hari tu kompius. hee~

    ReplyDelete
  18. saya ambek satu tau,wrna pink :)

    thanks :)

    ReplyDelete
  19. trimas ok!!
    nice sharing ^_^

    ReplyDelete
  20. Nice and simple... eqa amik yg wana pink tu ya :)

    ReplyDelete
  21. Ambik satu ehh , Yang warna kelabu tu :D

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. haip, bulan Ramadhan tak elok mencuri. kui3.
      kalau mintak, takpe. ^_^

      Delete

Powered by Blogger.