Header Ads

Back to Top #2


Salam readers. Ni saya update button "back to top" baru. Petang tadi buat tapi baru berkesempatan nak update. Baru balik daripada hantar adik kat Melaka Sentral tadi. Simple je button ni. Saya tengah guna satu. Boleh nampak kat sebelah bawah kanan blog ni. Kalau korang suka bolehlah guna button ni kat blog korang.

Copy kod-kod yang saya dah sediakan kat bawah ni kemudian pasang ke dalam blog korang:







Cara pasang ke dalam blog:
  1. Log masuk ke akaun blogger masing-masing.
  2. Pergi ke Layout > Add a Gadget (tak kisah kat mana-mana) > HTML/JavaScript type
  3. Paste kod yang berkenaan. (senang, kan?)

Ok, setakat ini dulu perkongsian kali ini. Salam.

Nota:
Bagi yang tak tahu apa itu button "back to top", rujuk entri button "back to top" yang lepas di sini.

15 comments:

  1. try curik 1 ye... yang warna pink. hehehe

    ReplyDelete
  2. @Cik Diana: thanx. hope people can understand it.

    @Nanie: thanx sbb berkenan. he3.

    ReplyDelete
  3. hee dh curik satu kaler pink. thanks ya ... sharing is caring. ahaks

    ReplyDelete
  4. @elisa amirah + @C i k P i p i T e m b a m:
    thanx :)

    ReplyDelete
  5. saya curik satu yer kaler purple.. :)

    ReplyDelete
  6. nk share boleh??nnti credit ye...tq

    ReplyDelete
  7. nak code untuk NO right click on blog boleh tak?

    ReplyDelete
  8. Napenye sume nk curik tp mintak dlu? Baek2 org meleysie.. Kihkihkih.. :D

    ReplyDelete
  9. @smilenajah93 & @Nuril Husna Azman: thanx guys.

    @nurul asyiqin: credit & linkkan semula ke blog saya nanti.

    @c'axoera: ala...nak protect entry ke? habis cmne nak copycat nanti? lol.

    @Liyana Zahim: Mereka berbudi bahasa, bersopan santun pula.

    ReplyDelete
  10. Lanun Nak letak tapi... mcm malas pula.. tapi apa2 pun nice tuto...hehehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.